| Apple Carplay og Android Auto gør podcasting lettere
1547
post-template-default,single,single-post,postid-1547,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Apple Carplay og Android Auto gør podcasting lettere

Apple Carplay og Android Auto gør podcasting lettere

Fremtidens underholdningssystemer udvikler sig til bilerne og styresystemet på din smartphone, kan nu også nemt blive styresystemet i din bil. Og det kan få en stor betydning for podcastlytningen i fremtiden.

En af de primære situationer for radiolytning er i dag i bilen. Bilen er det semiprivate rum, hvor vi danskere dagligt bruger mange timer til og fra arbejde, indkøb, sport, familiebesøg osv. En artikel i Ingeniøren fra 2013, viser f.eks. at 2/3 af danskerne for tre år siden tog bilen til og fra arbejde hver dag.

I bilen tænder vi let for radioen og bliver underholdt at de landsdækkende DR kanaler, Radio24syv eller de lokale reklamekanaler. Synet skal rettes mod vejen, så derfor er radioen og anlægget den primære måde at lade sig underholde på vejen.

Inden for den medievidenskabelige verden bruges ofte begrebet ”affordance” til at betegne, hvordan bestemte medier og situationer indbyder til en bestemt brug.

I dag indbyder bilturen i høj grad til traditionel FM radiolytning. Primært fordi bilernes mediesystem gør det let for os at tilgå radioen, men også fordi vi i flere årtier har haft radioen lige ved hånden, og det derfor er et ritual for mange bare lige at tænde bilradioen, når man nu er på vejen.

Podcasting burde også være let at lytte til i bilen, for det er jo lige er til at åbne app’en og så forbinde til bilens anlæg ved hjælp af f.eks. bluetooth. Men I mange år har det været podcastingens lod, ikke at have samme lytte vilkår som FM-radio, når det kommer til bilen.

Sammenlignet med bilradioen, tilbyder bilens mediesystem ikke en oplagt måde at lytte til podcasts på, der matcher bilradioens tilgængelighed. Det er simpelthen ikke lige så let at navigere på en din telefon, når du kører (og det er også ulovligt), som når du bruger bilens store skærm eller knapper til at finde din foretrukne radiokanal.

Dog ser det ud til, at det kan ændre sig de kommende år med de (forholdsvis) nye platforme som Apple og Google har udviklet biler i form af Apple Carplay og Android Auto.

Apple og Googles platforme fungerer allerede i enkelte modeller for bl.a. Audi, VW, Chevrolet, Ford, Opel og Volvo. Så nu kan du let koble din telefon til bilen, når du sætter dig ud i den, og så navigere rundt i et interface, der minder om det på din telefon.

Du kan se en sammenligning af systemerne i videoen herunder.

 

 

Men netop denne udvikling af iOS og Android til bilen betyder, at det nu bliver mere tilgængeligt og let at bladre igennem dit podcastkartotek i din podcast app, og nemt finde dit yndlingsprogram.

Barrieren og udfordringen for at podcaste i bilen er med Apple Carplay og Android Auto nu gjort en hel del lavere. Så hvis du ikke lige har nået at satte dit program på inden du er kørt på motorvejen, så kan du nemt finde det nu.

Når først det bliver mere udbredt i fremtidens biler, behøver podcasting ikke længere at ligger under for FM-radio, og det bliver lige så let for dig at navigere hen på din yndlingspodcast, som det bliver at skifte om på en lokale FM radiokanal.