| Hvad er en podcast?
876
page-template-default,page,page-id-876,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Hvad er en podcast?

Hvad er en podcast?
En podcast er et radioprogram eller lydfil, som du kan lytte til via din smartphone, tablet eller computer. Det vil sige at podcasting reelt set er en måde at tilgå radio via apps på din computer eller telefon. Det vigtige her er, at det er on-demand, hvilket betyder det er dig, der bestemmer over din tid.

 

Mange radiostationer bruger podcasten som en genudsendelse for deres programmer på FM-båndet, men efterhånden ses det mere, at indhold produceres udelukkende til podcast. Dermed skaber producenterne indhold til brugerne, der kan lyttes til hvor som helst og når som helst.

 

Podcasten er et alsidigt medie, der både kan bruges til samtaler eller komplicerede historier. Eksempelvis kan direktøren fra en større virksomhed bruge samtalepodcasten til at skabe troværdighed og autenticitet med sin egen stemme. Hvorimod de komplicerede fortællinger kan blive bragt til live med auditive landskaber, der transporterer lytteren lige nøjagtig derhen, hvor fortællingen finder sted.
God lyd er en vigtig komponent
På trods af at podcasting er et nemt medie at benytte sig af som bruger, så er det ikke så lige til at producere en. Mange vil måske tro, at det blot kræver at fiske sin smart phone op af lommen og så begynde at optage, men det kræver mere end det.

 

Udover at have ordentligt udstyr, så skal man også have forståelse for optageteknik, så man efterfølgende kan arbejde tilfredsstillende med lyden i redigerings- og masteringsprocessen.

 

For at illustrere vigtigheden af god lyd, har vi to eksempler af samme lydfil. Det er et sammenklip af speak og optagede lyde fra bybilledet. Første lydfil er udelukkende optaget med telefon, både reallyde og speak, og de er ikke blevet efterbehandlet, kun trafiklarmen er skruet lidt ned. I andet eksempel er alle reallydene optaget med håndholdt recorder og speak er optaget med studiemikrofon. Alt er efterbehandlet i et redigeringsprogram.

Begge filer indeholder præcis de samme lyde, der er optaget simultant: Lyden af en bil, der starter; trafik; en dør, der åbner og lukker; og åbningen af danskvand med brus, der hældes i et glas.

Hvis du vil høre mere, om hvad Akkurator kan producere for dig og din virksomhed, så kontakt os på info@akkurator.dk

 

AkkuratorWe Do Podcasts