| Podcasts fra den vide verden: Canada
1810
post-template-default,single,single-post,postid-1810,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Podcasts fra den vide verden: Canada

Podcasts fra den vide verden: Canada

Skrevet af Maja Lidegaard

Følgende blodindlæg udgør anden del af vores færd efter spændende podcasts fra andre lande. Denne gang går turen til Canada! Det udvalg af podcasts, som jeg har valgt at fremhæve, er ikke nødvendigvis ærkecanadisk i dets indhold og udtryk – det skulle da lige være, når en af værterne siger about – men derudover er podcastene valgt ud fra deres kreative koncepter og relevans for lyttere ud over den canadiske grænse.

Her kommer fem anbefalinger fra O Canada. Velbekomme.

The Stuff You Should Know (HowStuffWorks.com)
Hvorfor bliver nogle mennesker køresyge? Hvad sker der med min krop, hvis jeg tager LSD? Hvem har navngivet vores kontinenter? Hvad er fakta og hvad er myte, når der kommer til tornadoer? Der er så mange ting, som du burde vide. Heldigvis er der hjælp at hente. Bare lyt til podcasten The Stuff You Should Know. Værterne, Chuck Bryant og Josh Clark, guider lytterne på humoristisk og saglig vis gennem et virvar af facts og aha-oplevelser. Nu ved jeg, at nogle folk bliver køresyge, fordi bilens svingninger er i utakt med deres krops egne svingninger. Serien er sidenhen overgået til også at eksistere som tv-show, men luk nu hellere øjnene og nyd podcasten i stedet.

That’s How I Remember It (The Nice Guys)
That’s How I Remember It er en podcast bygget op omkring improvisation. Værterne er The Nice Guys, som består af fire fyre fra Toronto. Det bagvedliggende princip er enkelt: Hver episode er bygget op omkring en film. Det kan være alt fra action, drama eller romcom. Værterne forsøger at genskabe filmen, men som titlen måske afslører, så er deres hukommelse ikke alt for god. Ofte stikker scenerne af, og pludselig er Julia Robberts fra Pretty Woman i fængsel for skuddrab på tre kinesere. Intet er planlagt på forhånd, og værterne bryder ofte sammen af grin, fordi de ikke kan holde masken. Som lytter er det heller ikke helt nemt. Du kan høre episode 8 om Pretty Woman her

The Crimson Wave (Jess Beaulieu & Natalie Norman)
Denne podcastserie lægger ikke fingere imellem, og det er netop dét, der gør den værd at lytte til. Værterne er Jess Bealieu og Natalie Norman, der på ærlig og humoristisk vis diskuterer alt angående sex, skeder og menstruation. (Ja, du læste rigtigt). Særligt emnet menstruation går igen i alle afsnit, og personligt er jeg begejstret for, at emnet for en gangs skyld behandles som noget naturligt og ikke noget tabubelagt. Podcasten er fyldt med pinlige, sjove og sexede historier, som jeg vil tro, at de fleste kvinder kan nikke genkendende til. Dermed ikke sagt, at mandlige lyttere ikke kan få noget ud af serien. Jeg kan anbefale afsnit 13, hvor det blandt andet bliver diskuteret om oralsex og menstruation er go eller no go, og afsnit 102, hvor sætningen: ”My vagina was wearing a party hat” bliver brugt.

The Dew Over (Jamie Dew)
Her er en podcast for hardcore filmkendere. Hvert år hyldes film med priser fra The Oscars, hvor vinderne går over i historien som seværdige klassikere, imens de andre nominerede må stille sig slukørede hen i hjørnet. Podcasten ”The Dew Over” har til formål at rette op på de fejl, der er sket inden for filmens og popkulturens historie. I hvert afsnit inviterer Jamie Dew et panel af gæster ind i studiet for at tale om nominerede, vindere og tabere fra The Oscars. Hver episode tager udgangspunkt i et bestemt Oscar-år. Panelet diskuterer, hvorfor vinderne vandt, og om det var berettiget. Valgte The Academy rigtigt? Panelet kommer med deres analyser og uforbeholdne holdninger til skuespillere, scener og instruktører, hvilket kulminerer i deres revurdering af, hvordan The Oscars skulle ha’ forløbet.

Sickboy (Sickboy Media)
Sick Boy tager fat i et emne, som mange sikkert har spørgsmål til, men som de færreste tør tale om. Nemlig, dét at leve med en sygdom. Jeremie Saunders, der selv lider af cystisk fibrose, startede podcasten sammen Brian Stever og Trevor MacGillivary i 2015. Podcasten blander humor med information og praktiske råd i forsøget på at kaste lys over hverdagen med en bestemt lidelse. Værterne opfordrer lyttere til at skrive ind med deres historie, og hver uge inviteres en ny gæst ind i studiet til at fortælle om deres liv og deres sygdom. Ingen lidelse er for udbredt eller unik, kendt eller ukendt, og podcasten behandler både fysiske og psykiske lidelser. Indtil videre har podcasten beskæftiget sig med f.eks.: hjernerystelse, skizofreni, herpes, anoreksi, kræft, angst og diabetes.

Eftertanker
Foretag en søgning efter canadiske podcast, og du vil opdage, hvor mange forskellige der findes derude. Dog, er det kendetegnende for mange af dem, at de udelukkende beskæftiger sig med et emne ud fra et canadisk perspektiv. Her kan blandt andet nævnes Can’t Lit om canadisk litteratur, den mediekritiske podcastserie Canadaland og CanCon Podcast, der dækker canadiske teknologinyheder. Af yderligere podcasts, der ikke er blevet beskrevet i ovenstående indlæg, er det muligvis et lyt værd at finde nichepodcasten Witch, Please, hvor to dedikerede fans analyserer og diskuterer elementer fra Harry Potters univers – hvis du altså, ligesom mig, ville ønske, at du havde gået på Hogwarts.