| Den Gamle By
Podcast, Den gamle by, Aarhus, lydfortælling
2015
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2015,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Den Gamle By

About This Project

Akkurator har til udstillingen Aarhus Fortæller i Den Gamle By skabt syv lydfortællinger, og har formået at gøre syv aarhusianeres fortællinger om et sted i Aarhus vedkommende og personlige med bare to minutter til sin rådighed.
– Kitt Boding-Jensen, museumsinspektør Den Gamle By

Arbejdet for Den Gamle By er ikke en podcastudgivelse, men kan i stedet høres på museet i udstillingen, Aarhus Fortæller 

I forbindelse med Den Gamle Bys nye udstilling, Aarhus Fortæller, der gennemgår Aarhus’ historie tilbage fra vikingetiden og frem til dag, søgte de udsagn fra Aarhusianere om et sted i byen, der betyder meget for dem. Udstillingen er delt op i flere tidsperioder, og det er til perioden med navnet Storby? (1950-), Akkurator har produceret otte fortællinger fra otte Aarhusianere, hvoraf syv udstilles ad gangen.

Det var vigtig for Den Gamle By, at lydfortællingerne var så korte som muligt, da besøgende som regel ikke står stille længe af gangen. Derfor varer de ikke meget længere end to minutter. På den korte tid skal man introduceres for mennesket, der snakker; om det sted, de føler et bånd til; en beskrivelse af stedet; samt det personlige forhold til det. Desuden er der også optaget reallyde til hver fortælling, der herefter er lagt som baggrundslyd, så man som lytter får et fuldendt indtryk af stedet. På udstillingen er lydfortællingerne suppleret med kasser, der på hver sin måde illustrerer det beskrevne sted.

Format: Otte lydhistorier á 1-3 minutter

Category
Lyddesign, Lydoptagelser