| Svend Åge Madsen - Scener fra Aarhus
2310
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2310,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Scener fra Aarhus

About This Project

For Svend Åge Madsen er Aarhus ikke blot den by, hvor han er vokset op, har stiftet familie og cementeret et livslangt forfatterskab med over fyrre bøger bag sig. Aarhus er dybt forankret i mange af hans tekster og bøger, hvor der refereres til virkelig historiske begivenheder og lokationer blandet med fiktive gader og uvirkelige men fantastiske scener. Gennem elleve forskellige podcasts skildrer Svend Åge Madsen sin fødeby gennem sin litteratur.
Læs mere om projektet nedenfor og lyt til de enkelte fortællinger her

Vi kommer geografisk fra Brabrand gennem Aarhus midtby ud til Risskov, hvor vi blandt andet lærer om en badeanstalts forsvinden under Anden Verdenskrig, hører om en forelskelse med deraf afledte tanker om tidsrejser i et lokaltog og andre fantastiske fortællinger.

 

 

Hver fortælling varer mellem tre til fem minutter og kan høres på farten, mens der laves mad, i køen i det lokale dagligvarehus, eller der hvor man bare befinder sig med en smartphone eller andet i hånden. Svend Åge Madsen læser op akkompagneret af et unikt lyddesign produceret af podcastvirksomheden Akkurator.
Historierne er valgt ud blandt Svend Åge Madsens omfangsrige forfatterskab; blandt andet fra et af hovedværkerne Tugt og utugt i mellemtiden, Pigen i cementblanderen etc. Der optræder også fire nye fortællinger, der aldrig før er blevet offentliggjort.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Bag Scener fra Aarhus:
Forfatter og oplæser: Svend Åge Madsen

Producer: Andrew Thomas Davidson

Redaktør og PR: Søren Rosenberg Pedersen

 

Tak til Mikkel Jönck Schmidt for billede til podcastens logo. Se mere af Mikkels arbejde: https://unsplash.com/@mikkel_schmidt.

Tak til Anne-Sofie Udsen for design af podcastens logo og Aarhus kortet.

Tak til Niels Kallesøe Sørensen, Jan Løhmann Stephensen og Kasper Green Munk for indledende idéudvikling.

 

Ophavsrettigheder til det originale Aarhus kort: Aarhus Kommune. Teknik og Miljø – Center for Administration og Ejendomme – Digitalisering og GIS. Marts 2017.

 

Scener fra Aarhus er et nonprofit-kulturprojekt støttet af Beckett-Fonden.

Category
Lyddesign